A korai bőröregedés elkerülése érdekében nem csak megfelelő bőrápolással és kozmetikai kezelésekkel lehet tenni, hanem bizonyos tényezőkre való odafigyeléssel is. A genetikán kívül számos olyan tényező van, ami felgyorsítja a bőröregedést. Sokszor ezeket félvállról vesszük, pedig nem kellene! Több kutatás is bizonyítja, hogy az általános egészségi állapot és az életmód összefüggésbe van a bőröregedéssel. Cikkemben arról lesz szó, hogy mely tényezők felelősek a bőröregedés felgyorsulásáért, illetve mit lehet tenni a bőröregedés ellen.

A bőröregedést gyorsító tényezők

Közel 80%-ban az életmód függvénye a bőröregedés, a genetika csak 20%-ban felelős érte. A sok-sok káros hatás védtelenné teszi bőrünket, aminek következtében megindul annak öregedése. Észrevesszük a szemkörnyéki ráncokat, a bőr textúrájának megváltozását, illetve rugalmasságának elvesztését. Ahhoz, hogy ezeket ne idő előtt felfedezzük fel bőrünkön, érdemes odafigyelni az alábbi tényezőkre:

1. Napozás

Valószínűleg mindenki tudja, hogy a túl sok napozás maradandó nyomokat hagyhat a bőrön. A napsugárzás az elsőszámú bőröregedésért felelős tényező, mivel az UV sugarak jelentősen károsítják a bőrsejteket, és kiszárítják a bőrt. A ráncosodáson túl a pigmentfoltok is túlnyomórészt a napsugárzás következében keletkeznek a melanin túltermelés miatt. Ezért mindig magas faktorszámú fényvédőt használjuk, ha napra, valamint árnyékos helyre megyünk. 

2. Nem megfelelő bőrápolás

A rendszeres és megfelelő bőrápolás képes lassítani a bőröregedést. Fontos, hogy minden esetben bőrtípusnak megfelelően ápoljuk bőrünket. Az erősen szárító készítmények ráncosodáshoz vezethetnek, mivel túlzott szárító hatásuk miatt a faggyút is eltávolítják, ami elősegíti a bőr hidratáltságát. A napi bőrápolási rutin részét képzi az arctisztítás és a hidratálás, de emellett különböző szérumokat is lehet alkalmazni, melyek késleltetik a bőröregedést. Természetes kozmetikumokra érdemes a hangsúlyt helyezni a kémiai anyagokat tartalmazó bőrápolók helyett.

3. Egészségtelen táplálkozás

A kiegyensúlyozott táplálkozás és a megfelelő folyadékbevitel nélkülözhetetlen, ha szeretnénk bőrünket egészségesen és fiatalosan tartani. A zöldségekben és gyümölcsökben gazdag étrend segít az oxidatív stressz káros hatásai ellen, a bennük található antioxidánsok pedig hátráltatják a korai bőröregedést. A cukros élelmiszereket és nassolnivalókat jó, ha kerüljük, ugyanis a cukor hatására a kollagén és az elasztin átalakul, és a bőr rugalmatlanná válik.

4. Túlzott kávéfogyasztás

Sokan kávé nélkül nem tudják elképzelni a mindennapokat, ám bőrünk egészsége érdekében jobb ezt a szokást mérsékelni. Alkalomszerűen még jótékonyan is hat a ráncok és a narancsbőr ellen, viszont túlzott fogyasztása már nincs ilyen jó hatással a bőrre. A kávé csersavtartalma savasítja a szervezetet, értágító-vízhajtó hatása pedig sápadttá, pirossá, szárazzá, kirepedezetté, ráncossá teszi a bőrt. 

bororegedes tenyezok bororegedes ellen royal beauty

5. Dohányzás és alkoholfogyasztás

A dohányzás látványosan ráncosítja a bőrt. A magas nikotintartalom miatt a bőr nem jut elég oxigénhez, továbbá a vérkeringést is kedvezőtlenül befolyásolja. A régóta fennálló dohányzás fakóvá, sápadttá teszi a bőrt, valamint a bőr rugalmatlanná válását eredményezi. A száj körül megjelenő ráncokért szintén a tartós dohányzás felelős. A másik káros szenvedély a korlátlan alkoholfogyasztás. Alkalomszerűen az alkohol még nincs komolyabb hatással a bőrre. Az alkohol kiszárítja a bőrt, ezáltal nehezebben veszi fel a harcot a káros hatások ellen. Emellett előidézi az antioxidánsok rohamos csökkenését, ami különféle bőrproblémák kialakulásához vezet.  

6. Kevés, rossz minőségű alvás

A kevés vagy rossz minőségű alvás jelentősen befolyásolhatja bőrünk állapotát. Leginkább a szemkörnyéken láthatóak ennek jelei, mint például a szem alatti táskák, sötét foltok vagy ráncok. A megfelelő mennyiségű alvás hiánya miatt a szervezet stresszhormonszintje megnő, ami megakadályozza a kollagéntermelődést. Fontos amiatt is a megfelelő alvás, hogy a méregtelenítő, öngyógyító folyamatok alvás közben zajlanak, és a fiatalságért felelős hormon is ekkor termelődik. A bőröregedés ellen tehát megfelelő alvással is sokat tehetünk.

7. Lelki állapot, stressz

A negatív érzések hatással vannak a szervezetre, ezáltal a bőrre is. Minél tovább tart ez az állapot, annál maradandóbb következményei lehetnek. Engedjük el a rossz érzéseket, hogy kívül-belül felfrissültek, életvidámak és fiatalosak legyünk.

Hány éves kortól érdemes ránctalanító krémet használni? 

A bőröregedés jelei akár már a 20-as éveinkben megjelenhetnek, de van, akinél ez jóval későbbre tolódik. Legjobban úgy vehetjük fel a harcot a bőröregedés ellen, ha komolyan vesszük a megelőzést. A fent említett tényezőkön túl érdemes már 25 éves korunktól jobban odafigyelni a bőrápolásra. Ehhez otthonra mindenképpen olyan kozmetikumokat használjunk, melyek a bőrtípusunknak és bőrállapotunknak megfelelnek. Emellett kozmetikai kezeléseket is igénybe vehetünk, melyek hatékonyan megújítják a bőrt, ezzel is lassítva a bőröregedést.

TIPP

A Hydra Beauty jelenleg a legnépszerűbb, leginnovatívabb, világszerte elismert professzionális arctisztító eljárás, mely bőrfiatalító és bőrszépítő hatással bír. Az orvosi hatékonyságú Hydra Beauty kezelés 3 különböző technológiát ötvöz: az AquaClean technológiát, a gyémántfejes mikrodermabráziót és az elektroporációt LED fényterápiával. Ha szeretnél évek múlva is fiatalosan tündökölni, akkor próbáld ki többfunkciós kezelésemet a Royal Beauty Esztétika & Szépségszalonban!

bororegedes tenyezok bororegedes ellen royal beauty godollo

A bőröregedés lassítható, ha bizonyos tényezőkre kellően odafigyelünk. Emellett kozmetikumokkal és anti-aging kezelésekkel is hozzájárulhatunk bőrünk fiatalosságához. És ehhez még műtétre sincs szükség, hiszen ma már számos orvosi hatékonyságú bőröregedés elleni kozmetikai kezelés létezik. Várlak szeretettel Gödöllőn a Royal Beauty Esztétika & Szépségszalonban, és lassítsd a bőröregedést kozmetikus által!