A tartós szőrtelenítés igen népszerű mostanság, hiszen ki ne szeretne megszabadulni a folyamatos szőrtelenítéstől és a velejáró kellemetlenségektől. Számtalan olyan szőrtelenítő eljárás létezik már, melyek igazán hatékony és tartós megoldást nyújtanak, de vajon melyik a legjobb? Hogy megkönnyítsem döntésed most bemutatom mi a különbség a két legismertebb tartós szőrtelenítő eljárás között (dióda lézer, IPL), és kiderül melyik is a hatékonyabb. 

Mi a különbség a lézeres szőrtelenítés és az IPL között?

Közös pont, hogy mindkét eljárás a fototermolízis elvén működik, vagyis a kibocsátott fényt a szőr elnyeli, és hővé alakítja át. Ennek hatására leáll a szőrnövekedés. Azonban a legfőbb különbség a két technológia között a fény típusa: az IPL villanófénnyel, a diódánál pedig lézerrel zajlik a szőrtelenítés. Ez a modern technológia jóval tartósabb, szinte végleges megoldást nyújt azoknak, akik megszeretnének szabadulni a nem kívánt szőrszálaktól.

Elsőként a lézeres szőrtelenítés jelent meg, amihez orvos-esztétikai készüléket alkalmaznak, míg az IPL-ről ez nem mondható el. Ez a teljesítménykülönbség hatással van a hatékonyságra is, hiszen a gyengébb intenzitású készülékkel a kezelés egyrészt nem elég tartós, másrészt kellemetlenséggel is járhat. Az IPL eljárással a kezelt szőrszálak néhány hónap elteltével visszanőnek, hiszen nem tud olyan hatékonyan működni, mint a dióda lézer. A dióda lézer valóban megszünteti a szőrtüsző működését, így biztosítva a várt eredményt.

De talán az egyik legfontosabb különbség mégiscsak a kezelhető bőrszínekben rejlik, mivel a dióda lézeres szőrtelenítéssel kezelhető a sötétebb bőrtónus és szőrszín is. Akkor lesz igazán sikeres a kezelés, ha a szőr sötét, a bőr pedig világos tónusú, ugyanis így nyelődik el a legjobban a lézerfény. Különleges technológiájának köszönhetően a dióda lézer sokkal, de sokkal kíméletesebb, mint az IPL.

De melyik a hatékonyabb?

Az előzőekben említett különbségek alapján megállapítható, hogy a dióda lézer jóval hatékonyabb eljárás, mivel számos előnnyel rendelkezik az IPL technológiával szemben. Egyrészt kevésbé károsítja a szöveteket, másrészt a lézer mélyebbre tud hatolni a bőrben, ezzel végérvényesen elpusztítva a szőrszálat. Tapasztalatok szerint lézeres szőrtelenítés esetén már 5-6 alkalom után eltűnik a szőr 90-95%-a, és az elpusztított szőrtüszőből már nem nő többé új szőrszál. Akár már 8 alkalmat követően szinte végleges eredményre lehet számítani, míg az IPL-nél a tartós eredményhez ismételt kezelések szükségesek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy többé már nem kell lézeres kezelésen részt venni. Évente javasolt egy fenntartó kezelést beiktatni a további tartósság érdekében.

lézeres szőrtelenítés dióda lézer tartós szőrtelenítés különbség gyakori kérdések gödöllő szépségszalon

TIPP

A dióda lézerrel a tartós szőrtelenítés valóban ilyen egyszerű, gyors és hatékony. A Gödöllőn található Royal Beauty Esztétika & Szépségszalonban lehetőséged van megtapasztalni e csodás szőrtelenítő eljárás hatékonyságát. Még több információval szeretnél gazdagodni a dióda lézeres szőrtelenítéssel kapcsolatban?

Gyakori kérdések a dióda lézerrel kapcsolatban

Végleges vagy tartós szőrtelenítés?

A kezelés során a megfelelő fázisban kezelt szőrszálak végleg elpusztulnak, és ugyanaz a szőrszál nem nő vissza. Viszont idővel új szőrszálak jelenhetnek meg, melyek már gyengébbek és vékonyabbak lesznek. A dióda lézeres kezelés tartóssága akár sok-sok évig kitarthat, de évente javasolt egy fenntartó kezelést beiktatni.

Szőke vagy ősz szőrzet kezelésére is alkalmas?

Hatékonyan sajnos világos szőrzet nem kezelhető, mivel nem tartalmaz melanint, ami a legfontosabb tényező a dióda lézeres szőrtelenítés esetében. A sötét szőrzet azonban nagyon jól kezelhető ezzel a tartós szőrtelenítő eljárással.

Fájdalmas a dióda lézeres szőrtelenítés?

A dióda lézer esetében fájdalom nem tapasztalható, legfeljebb enyhe kellemetlenséget lehet érezni. Az IPL esetében jóval intenzívebb fájdalom érezhető.

Hány kezelés szükséges a várt eredményhez?

Egyetlen kezelés nem elég a kívánt eredményhez, általánosságban 5-8 kezelés szükséges a hosszútávú, szinte végleges eredményhez. Ez azonban egyénfüggő, hiszen mindenki más szőrtípussal, szőrszínnel rendelkezik, és a kezelendő terület is fontos szempont. Az elért eredmény fenntartásához évente javaslok egy fenntartó kezelést.

A kezelések közt milyen szőrtelenítési eljárás használható?

A kezeléssorozat alatt nem szabad olyan szőrtelenítési módszereket alkalmazni, amelyek a szőrtüszőből eltávolítják a szőrt, mint például a gyanta vagy a csipesz. Ebből adódóan a kezelések között csak borotvát szabad használni.

Van, amikor nem alkalmazható a dióda lézeres szőrtelenítés?

Világos és sötét bőrre egyaránt alkalmazható, viszont van, amikor sajnos nem végezhető el a kezelés. Ilyen eset az, amikor a szőr világosabb, mint a bőrszín, valamint az ősz szőrzet kezelésére sem alkalmas a dióda lézer.

Nyáron is elvégezhető a kezelés?

A legjobb, ha a hideg évszakokban végezzük a lézeres szőrtelenítést, mivel a kezelés előtt és után sem érheti napfény a kezelt bőrfelületet. Azok a területek, amelyek jobb időben is még fedve vannak, azokat lehet tavasszal is kezelni, de ha napfény éri a felületet fényvédőt kell használni.

lézeres szőrtelenítés dióda lézer tartós szőrtelenítés különbség gyakori kérdések gödöllő szépségszalon

Gödöllői szalonomban már elérhető a dióda lézeres szőrtelenítés, mely az eddigi legtartósabb eredményt biztosítja. Gyere el a Gödöllőn található Royal Royal Beauty Esztétika & Szépségszalonba, és ints búcsút a zavaró szőrszálaknak!