A nyár a pihenés és a kikapcsolódás időszaka, ám az UV sugárzás, a sós vagy klóros víz és a szél megviseli bőrünket. Az ősz kiváló arra, hogy a nyár okozta károkat helyrehozzunk és felkészítsük bőrünket a közelgő télre. A meleg hónapokat követően a bőrnek szüksége van a felfrissülésre, amelyhez arctisztító és hidratáló kezelésekkel tudunk hozzájárulni. Ha szeretnéd megtudni, hogy miért is fontosak ősszel a kozmetikai kezelések, illetve mit tehetünk a friss, szép arcbőrért, akkor olvasd végig legújabb blogomat.

Miért fontosak az őszi arctisztító és hidratáló kozmetikai kezelések?

Az ősz a legideálisabb időszak arra, hogy kényeztessük bőrünket. Hiába a megfelelő bőrápolás és a fényvédelem nyáron, ettől függetlenül a száraz, meleg időszak nagyon megviseli a bőrt. Nyár végén sokan tapasztalják a bőrállapot romlását, vízvesztését, aminek következtében a bőr fakóvá és szárazzá válhat. De ez még nem minden, ugyanis a bőrfelszínen maradt szennyeződések pattanásokat és mitesszereket eredményezhetnek, ráadásul a tisztátalan bőr még csökkenti a bőrápolók hatékonyságát is. Ahhoz, hogy a hatóanyagok kifejtsék hatásukat egy alapos arctisztításra van szükség. Az arctisztító és hidratáló kozmetikai kezelések képesek olyan mértékben megtisztítani és felfrissíteni a bőrt, amit otthon nem tudunk elérni kozmetikumokkal. Ám nem egyszerűen csak az arcfrissítés miatt fontos kozmetikai kezeléseket igénybe venni, hanem egyéb bőrproblémák megelőzése céljából is. 

 

TIPP

Jelenleg a leghatékonyabb arctisztító rendszer a Hydra Beauty, mely a tökéletes arctisztításon túl bőrszépítő és bőrfiatalító hatással is bír. A tisztító funkció után mezoterápiával lehet hidratáló, anti-aging vagy célirányosan a bőr állapottól függő orvosi tisztaságú hatóanyagot bedolgozni. Csupán 1,5 óra alatt egy komplett kezelésben lesz részed. Nem véletlen, hogy már számos magánklinika alkalmazza a Hydra Beauty arctisztító rendszert, hiszen az eredmények önmagukért beszélnek: tökéletesen tiszta, ragyogó, fiatalos arcbőr. Mondj búcsút a nyomkodásos arctisztításnak és a velejáró kellemetlenségeknek!

oszi arctisztito kezeles

Mit tehetünk ősszel a friss, üde arcbőrért?

Megfelelő arcápolás: Ősszel a bőr más törődést igényel, mint nyáron, hiszen ekkor a levegő szmogosabb, porosabb, aminek következtében a bőr kevésbé tud lélegezni és pórusait eltömítik a szennyező anyagok. Ennek eredménye pedig nem más, mint a pattanások megjelenése és a bőröregedés jeleinek felfedezése. Ezért is fontos az őszi arcápolás, melyhez hozzátartozik az alapos arctisztítás, a hámlasztás, a bőr hidratálása, valamint megfelelő szérummal való feltöltése.

Hámlasztás: A bőr folyamatosan megújul, de a bőrfelszínen lévő elhalt hámréteg fakóbbá teheti az arcbőrt. A bőrmegújítást elősegíthetjük különféle hámlasztókkal, melyek segítségével a hatóanyagok a bőr mélyebb rétegeiben is ki tudják fejteni hatásukat, és ezáltal a bőr visszanyeri frissességét. Fontos, hogy esetenként alkalmazzunk csak a hámlasztókat, ne pedig mindennapos használatra. 

Hidratálás kívül-belül: Az arcbőr hidratálása nélkülözhetetlen része a mindennapos bőrápolási rutinnak. A hidegebb időszak beköszöntével érdemes a vitaminokban gazdag hidratáló krémeket előtérbe helyezni. Szérumokat is használhatunk, melyek intenzívebb hatást fejtenek ki. Emellett ne felejtsük el a belső hidratálást sem, hiszen a kellő mennyiségű folyadékbevitel ősszel is létfontosságú (minimum 2 liter). A tiszta víz segít feltölteni a sejteket, valamint elősegíti a méreganyagok kiürülését.

Belső táplálás: A zöldség és gyümölcsfogyasztás mellett célszerű ősszel vitaminokkal is feltölteni a szervezetet, mint például a C, D, E vitamin. Antioxidánsokban gazdag étrend kialakítása javasolt sok-sok vitaminnal és esszenciális zsírsavakkal, hogy bőrünk szépségét megőrizzük.

Fényvédelem: A fényvédelemre nem csak nyáron, hanem egész évben ügyelni kell. A káros napsugarak ugyanis felgyorsítják a bőröregedést és pigmentfoltokat okoznak. Igaz, hogy nem olyan erős az UV sugárzás, mint nyáron, ám ilyenkor is szükség van a bőr védelmére. Ma már sok arcápoló fényvédő funkcióval rendelkezik, ezért érdemes ilyen terméket vásárolni, és nap, mint nap használni.

Kozmetikai kezelések: Gyakran kevésnek bizonyul az otthoni bőrápolás, ilyenkor javasolt intenzív kozmetikai kezeléseket beiktatni. A peelingek segítenek megszabadulni a felesleges hámrétegtől, egységesítik a bőrfelszínt, illetve bőrfeszesítő hatással is rendelkezhetnek. A kezelések beindítják a bőr regenerációs folyamatait, aminek köszönhetően bőrünk szépsége tovább megőrizhető.

oszi arctisztito kezeles hydra beauty

Mint láthatod az arctisztítás és a hidratálás kiemelt jelentőségű ősszel, hiszen a nyári kikapcsolódást követően a bőrnek szüksége van a felfrissülésre. Ha intenzívebb hatást szeretnél elérni, akkor bátran ajánlom számodra professzionális kezelésemet, a Hydra Beauty-t. Várlak szeretettel a Royal Beauty Esztétika & Szépségszalonban Gödöllőn!