Vajon túlzás a ránctalanítás fiatalon? Ekkor a bőr még rugalmas, egészséges, megfelelő kollagén és nedvességtartalommal rendelkezik. Biztosan szükség van ránctalanító készítményekre és kezelésekre? Fiatal felnőttként a bőröregedés megelőzésén van a hangsúly, ezért már ebben az életkorban érdemes odafigyelni a helyes bőrápolásra és a megfelelő életmódra. Ha tovább olvasod cikkemet kiderül, hogy mit tehetünk a ráncok ellen a 20-as éveinkben.

Bőrápolás a 20-as éveinkben

A tudatos bőrápolásra már kamaszkorban érdemes kiemelt figyelmet szentelni, és az évek múlásával az adott bőrállapotnak megfelelő bőrápolási rutint alkalmazni. Ebben nagy segítségre lehet a kozmetikus, aki számos jó tanáccsal lát el a bőrápolással kapcsolatban.

Eleinte a bőrállapot megőrzésén van a hangsúly, amit kezdetben hidratálással és hámlasztással próbálunk fenntartani. Azonban 25 éves korunk után már a kollagén termelés fokozására és a ránctalanításra terelődik a hangsúly. A leggyakoribb probléma 20-as éveinkben a bőrszárazság és fényvédelem hiánya, melyek idejekorán ráncokat okozhatnak főként a homlokon és a szemkörnyéken.

Mire van szüksége a bőrnek ebben a korban?

antioxidáns hatású arcápolók

természetes összetevőkön alapuló kozmetikai kezelések

bőr rendszeres tisztítása és hidratálása

fényvédelem minden esetben

Ránctalanítás fiatalon: Mit tehetünk a ráncok ellen?

Az évek múlásával bőrünk is változik, ami annak köszönhető, hogy a kollagén-és az elasztin termelődés csökken az évek előrehaladtával, valamint a bőrregenerálódás is lelassul. Ezenfelül a bőr nedvességtartalma is csökken, és végül kialakulnak a ráncok. A bőröregedés egy természetes folyamat, melyet nem lehet megállítani, lassítani viszont igen. Az üde, fiatalos bőr megőrzéséhez a ránctalanítást nem akkor kell elkezdeni, amikor felfedezzük az első ráncokat, hanem már hamarabb. A 20-as éveink második felében már nagy figyelmet kell fordítani a megfelelő bőrápolásra, illetve bizonyos életmódbeli szokásokra is érdemes figyelni. De mire is ügyeljünk kiemelten a korai bőröregedés megelőzése érdekében?

ranctalanitas fiatalon rancok ellen bororegedes

Óvjuk bőrünket az UV sugárzástól!

A napozás és a szolárium felgyorsítja a bőröregedést, valamint pigmentfoltokat is okozhatnak a bőrfelszínen. A bőrgyógyászok szerint közel 80%-ban az UV sugárzás felelős a ráncok kialakulásáért. Mindig használjuk fényvédőt, akkor is, ha nem vagyunk napon.

Kerüljük a rossz szokásokat!

A dohányzás jelentősen kihat a bőrre, aminek következtében hamarabb kezdődik a ráncosodás. Többek között érszűkületet okoz és gátolja a bőr oxigénellátást, valamint csúnya száj körüli ráncokat is előidéz. A rossz szokásokhoz kapcsolódik még az alkoholfogyasztás és túl sok rágózás is.

Aludjunk jól, és pihenjük ki magunkat!

Egy-egy kialvatlan éjszaka után nem csak szervezetünk, hanem bőrünk is láthatóan fáradtnak tűnik. Ha szeretnénk elkerülni a táskás szemeket, akkor mindig figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű és minőségű alvásra.

Étkezzünk egészségesen, és ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Az egészségtelen ételek fogyasztása hozzájárul a bőröregedéshez, ezért vitaminokban és antioxidánsokban gazdag ételeket célszerű fogyasztani. A finomított, feldolgozott ételeket pedig felejtsük is el, ha nem szeretnénk ráncokat felfedezni a tükörbe nézve. Emellett kiemelt fontosságú a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás víz vagy tea formájában. A cukros italokról pedig jobb, ha lemondunk.

Figyeljünk a bőrápolásra!

A vízhiányos, száraz bőrön hamarabb jelennek meg az első ráncok, ezért is kell fokozottan figyelni a bőr hidratálására. Fontos része a bőrápolási rutinnak a hámlasztás is, ami megszabadít az elhalt hámsejtektől. Használhatunk vitaminos szérumokat (A és C-vitamin), melyek tényleges ránctalanító hatással rendelkeznek. Ezen kívül fényvédőt is mindig kenjünk a bőrünkre, ne csak nyáron és ne csak akkor, ha napozunk. Lényeges még megemlíteni, hogy lehetőleg természetes alapanyagokra épülő termékeket használjunk.

Amire még ajánlott figyelni:

A jellegzetes mimika és a sok sminkelés látható nyomokat hagyhat a bőrön, de a stressz és a mozgáshiány is ráncok kialakulásához vezet.

TIPP

Rásegítenél a bőröregedés megakadályozására, de nem szeretnél radikális beavatkozást igénybe venni? Olyan professzionális arckezeléseket kínálok, melyekkel valóban felvehetjük a harcot a ráncok ellen, és megőrizzük bőrünk hosszantartó fiatalságát. Számos gépi és kézi arckezeléssel vár a Royal Beauty a bőr fiatalosságának fenntartása érdekében. Válogass hatékony anti-aging kezeléseim közül, és kezdd meg a ránctalanítást fiatalon!

Mi lesz, ha túl későn kezdjük el a ránctalanítást? 

Ha nem kezdjük el időben a megfelelő bőrápolást és a rossz szokások elhagyását, akkor megindul a látható bőröregedés. Többnyire először a homlok és szemkörnyéken jelennek meg finomabb ráncok, amelyek idővel egyre inkább elmélyülnek. Ezután a száj és az orr környékén is egyre több apró ráncot vélünk felfedezni. A pigmentfoltok megjelenése és a megereszkedett bőr egy újabb lépése a bőröregedés folyamatának. Ha ezeket a jeleket felfedezzük magunkon, akkor már megindult a bőröregedés, ám a kialakult ráncok ellen is tehetünk, méghozzá kozmetikai kezelésekkel.

ranctalanitas fiatalon rancok ellen borapolas

Ahogy említettem a ráncok megelőzésére már a 20-as éveink során érdemes nagy hangsúlyt fektetni, és minél inkább késleltetni a bőröregedést. Számomra kiemelten fontos az arcfiatalítás és a bőr szépségének megőrzése bármilyen műtéti beavatkozás nélkül. Várlak szeretettel a Royal Beauty Esztétika & Szépségszalonban Gödöllőn, és vedd fel a harcot a ráncok ellen!