Biztosan hallottál már a savas kezelésről, mely kiváló bőrmegújító hatással bír. Többféle savval lehet dolgozni, mint például az AHA, a BHA vagy a PHA sav. Elsőre furcsának tűnhet, ám ha egyszer kipróbálod garantálom, hogy beleszeretsz. És ennek legfőbb oka, hogy rengeteg bőrproblémára jelent megoldást. Egyrészt segít az egyenetlen bőrfelszín és bőrszín kiegyenlítésében, másrészt bevethető a ráncok és a pattanások ellen is. A hámlasztással természetes módon tudjuk a bőr megújulását elősegíteni, ráadásul még a hatóanyagok is könnyebben épülnek be a bőrbe. Ennek eredményeképp a bőr ragyogóbb lesz, mint valaha. Ha érdekel hogyan lehetséges ez, és hogyan hatnak az egyes savak, akkor olvasd tovább cikkemet.

Hogyan hat a savas kezelés?

A savas kezelés a gyors és hatékony bőrmegújítást célozza meg, legyen szó fiatal vagy éppen idősödő bőr megújításáról. Az egyes savak képesek koptatni a megvastagodott hámréteget, így fokozva a mélyebb rétegek megújulását. Nem utolsó sorban pedig a hatóanyagok is jobban be tudnak épülni a bőrbe. A savas kezelés hatására a bőr sima, puha és feszes lesz, ám ezt követően a bőr védtelen, ezért kulcsfontosságú az otthoni bőrápolás és a fényvédelem. A kívánt eredmény eléréshez a savas kezelést kúrában célszerű alkalmazni, méghozzá 7-10 naponta körülbelül 4-6 alkalommal. De hogyan hat egy savas kezelés?

  • javítja a problémás bőr állapotát
  • elősegíti a bőr megújulását, regenerálódását
  • élénkíti a vérkeringést és az anyagcserét
  • kitisztítja és összehúzza a pórusokat
  • halványítja a pigmentfoltokat és a hegeket
  • csökkenti a zavaró ráncokat
  • kezeli a seborrhea tüneteit

A kémiai hámlasztásnak 3 típusa létezik: az AHA, BHA, és PHA savas hámlasztás.

TIPP

Az otthoni hámlasztás helyett bízd szakértő kezekre bőröd megújítását, hiszen az otthoni módszer sok esetben problémákhoz vezethet. Érdemes ezért kozmetikussal konzultálni, mielőtt otthoni hámlasztásba kezdenénk. A Royal Beauty számos savas kezelést kínál a Vendégek számára, attól függően ki milyen bőrproblémát szeretne orvosolni. A kitűzött célnak megfelelően egészítem ki a kezelést az annak megfelelő hatóanyagokkal. Akár anti-aging-re vagy problémás bőrre keresel megoldást, nálam biztosan megtalálod a legideálisabb kezelést problémádra.

savas kezeles szalicilsav aha pha sav royal beauty godollo bormegujitas anti aging

AHA savak

Az alfa-hidroxisavak vízben oldódó savak, melyek a bőrfelszínen fejtik ki rendkívüli hatásukat. Az AHA savakat leginkább anti-aging területen alkalmazzák, mivel fokozzák a kollagéntermelést, de bőrmegújításra is alkalmasak. Kizárólag ősszel és télen lehet AHA savas kezeléseket végezni, ugyanis fényérzékenyítő hatásuk van, és irritálhatják a bőrt. A legismertebb AHA sav a glikolsav, mely rövid időn belül látványosan képes megújítani az öregedő bőrt. A másik szintén sokat alkalmazott AHA sav, a tejsav, mely gyengédebb a glikolsavtól. Segít a finomabb ráncok és pigmentfoltok halványításában, illetve nagyszerű vízmegkötő-hidratáló összetevő. Megemlíthető még a mandulasav, ami leginkább a pattanások ellen ajánlott. E három AHA sav mellett még számos gyümölcssav tartozik ebbe a típusba.

BHA sav, vagyis szalicilsav

A béta-hidroxisav, vagy más néven szalicilsav egy zsírban oldódó sav, mely természetes eredetű, hiszen ez az összetevő a fűzfa kérgében található. Az AHA savakkal ellentétben nem csak a bőrfelszínen, hanem a mélyebb rétegekben is képes kifejteni hatását. A szalicilsav hatékonyan eltávolítja a felesleges faggyút és az elhalt hámsejteket, emiatt többnyire a pattanásos bőr kezelésére alkalmazzák. A pattanások kialakulásáért elsősorban az eltömődött pórusok felelősek, melyeket a szalicilsav teljes mértékben képes kitisztítani, így megszüntetve a pattanásokat. Gyulladáscsökkentő hatása révén hatékonyan csökkenti az irritációt és a bőrpírt. A BHA sav kifejezetten javasolt a seborrheás bőrtípusra.

PHA savak

A poli-hidroxisavak az AHA savakhoz hasonlóan vízben oldódó savak, melyek jóval gyengédebben távolítják el az elhalt hámsejteket, miközben nem okoznak irritációt. Ennek köszönhetően az érzékeny, rosaceás bőrre is alkalmasak, hiszen fényérzékenyítő hatás nélkül segítik a bőr megújulását. Elsősorban a korai bőröregedés és a meglévő ráncok ellen nyújtanak megoldást, de gyulladáscsökkentő hatásuk miatt aknés bőrre is kiválóak. Kimagasló hidratáló és hámoldó hatásuk miatt rendkívüli módon hidratálják a bőrt, és még a hatóanyagok könnyebb felszívódását is segítik. A PHA savak erősítik az érfalakat, így kimondottan ajánlott a hajszáleres, rosaceás bőrre. Vízmegkötés terén kimagaslóan teljesítenek, ezért főként a vízhiányos és érzékeny bőr számára jelentenek tökéletes megoldást. Többek között PHA sav például a glükonolakton, a laktobionsav és a galaktóz. A PHA savak kiváló megoldást jelentenek a cuperosa ellen.

savas kezeles szalicilsav aha pha sav royal beauty godollo bormegujitas anti aging pattanasok

Ha problémás vagy öregedő bőröd szeretnéd újra széppé és egészségessé tenni, akkor az egyik legideálisabb választás erre a savas kezelés. Szépségszalonomban személyre szabott kezeléseket kínálok, így biztosan a megfelelő kezelésben lesz részed. Várlak szeretettel Gödöllőn a Royal Beauty Esztétika & Szépségszalonban, és bízd szakemberre a bőrproblémák kezelését!