Az öregedési folyamat a bőrünket sem kíméli, ami az évek előrehaladtával egyre láthatóbb jelekkel hívja fel magára a figyelmet. Vannak bizonyos tényezők, melyek felgyorsíthatják ezt a folyamatot, mint például a genetika, az életmód, a káros szokások és a nem megfelelő bőrápolás. Akár már a 20-as éveinkben is észrevehetjük az első jeleket: a bőr szárazzá, dehidratálttá és rugalmatlanná válik. A legújabb blogbejegyzésben részletesen kifejtem, hogy melyik életszakaszban mi történik a bőrrel. Emellett arra is választ kapunk, hogy mit lehet tenni, ha a megelőzés érdekében.

A bőröregedés folyamatai életszakaszonként

A bőr 3 rétegből tevődik össze, ami nem más, mint a hám, az irha és a bőralja. A bőröregedés során a felső réteg, a hám elvékonyodik, és vízmegtartó képessége is alábbhagy. Ezt követően az irhában a kollagén- és az elasztintermelődés mérséklődik, miközben a rostok közötti kötések száma növekszik. Továbbtart a vízmegtartó képesség és a hialuronsav csökkenése, ami végül a látható bőröregedéshez vezet. Az, hogy kinél mikor kezdődik, eltérő lehet, ám többnyire az alábbi életszakaszokhoz a következő folyamatok párosulnak:

20-as éveink: Amikor még nem is gondolunk a bőröregedésre

Ebben az életkorban a kollagén és az elasztin még nagy mennyiségben rendelkezésre áll az irhában, így többnyire ekkor még nem gondolunk ezek folyamatos csökkenésére. Az arc izomzata még megfelelő tónusú és víztartalmával sincs probléma. A bőr fiatalos, nem fedezhetőek fel a bőröregedés jelei. Ám ettől függetlenül a 20-as években is érdemes a megelőzésre koncentrálni, hiszen ha elhanyagoljuk bőrünket, akkor sokkal intenzívebb és gyorsabb bőröregedés megy végbe a későbbiekben.

Amit tehetünk megelőzésképp: megfelelő fényvédelem és kozmetikumok, megfelelő folyadékbevitel, káros szokások mellőzése, sok zöldség-gyümölcs fogyasztása

30-as éveink: Megjelennek az első jelek

Általában 30 éves kor után fedezzük fel a bőröregedés első jeleit a rohamos kollagéntermelés csökkenésének jóvoltából. A természetes arckifejezések, izommozgások finomabb ráncok kialakulásához vezetnek az arc egyes részein. Szarkalábakat láthatunk a járomcsontokon, illetve a haragos ráncok is láthatóvá válnak a két szemöldök között. Ezen túl a bőrszín egyenetlenné válik, és megjelenhetnek barna foltok a homlok és az orcák területén. A bőr alatt lévő zsírpárnák térfogata egyre jobban csökken az arc középvonalában és az állon, aminek következtében az arcvonások átalakulnak. A 30-as éveinkben a legtöbbet a bőröregedés ellen szintén a megelőzéssel tehetünk.

Amit tehetünk megelőzésképp: bőrfiatalító, anti-aging kozmetikai kezelések megkezdése, megfelelő folyadékbevitel, zsírosabb, öregedésgátló bőrápolók használata, fényvédelem

bororegedes eletszakasz anti aging kozmetikai kezeles

40-es éveink: A ráncok elmélyülnek, a bőr megereszkedik

Negyvenen túl a bőr egyre szárazabbá válik, mivel vízmegtartó képessége és zsírtartalma már nem olyan, mint korábban. Ekkor a kollagénszám közel 10%-kal csökken, amitől kifejezőbbé válnak a ráncok, és a bőr láthatóan veszít rugalmasságából. A bőr alatti zsírpárnák mérete tovább csökken, amihez még társul a kötőszöveti tartószalagok gyengülése. Ez a folyamat okozza a szem alatti táskák, a száj körüli ráncok és a toka megjelenését. Ebben az életszakaszban a homlokon lévő ráncok tovább mélyülnek.

Amit tehetünk megelőzésképp: bőrfiatalító, anti-aging kozmetikai kezelések folytatása, zsírosabb, öregedésgátló bőrápolók használata, hialuronsav-pótlás

50 év felett: Intenzív, látható bőröregedés

50 éves kor után kiteljesedik a bőr kollagén és rugalmas rostjainak lebomlása. Ekkor a mély ráncok és a megereszkedések mellett a bőr vékonyabbá, hajszáleresebbé válik. Ebben az életkorban jellemzőek a bőrelszíneződések, öregségi foltok, melyek az évek előrehaladtával egyre meghatározóbbak lesznek. Emellett a mimikai izmok is egyre jobban meggyengülnek. Ennek az izomgyengeségnek és a csontszerkezet átalakulásának következményeként az arc jellege megváltozik.

Amit tehetünk megelőzésképp: intenzívebb bőrfiatalító, anti-aging kozmetikai kezelések, intenzív otthoni bőrápolás

TIPP

Természetes úton lassítanád a bőröregedést? Nem kell kés alá feküdni már az első ráncok megjelenésekor, hiszen a kozmetika világa számos innovatív megoldással állt elő a bőröregedéssel szemben. A Royal Beauty egyik kiemelkedő kezelése a Comfort Dual Thermális Rádiófrekvencia, mely 6 féle kozmetikai eljárást ötvöz az arcfiatalítás és alakformálás érdekében. Nincs más hátra, minthogy a bőröregedést a Comfort Dual kezeléssel lassítsuk!

bororegedes eletszakasz anti aging kozmetikai kezeles royal beauty godollo

Még nem késő tenni bőrünk szépségéért! Ehhez néhány apró dologra érdemes figyelni: a megfelelő bőrápolásra, a fényvédelemre, a folyadékpótlásra és az életmódra. Mindezek mellett a kozmetikai anti-aging kezelések hihetetlen mértékben segítenek a bőröregedés jeleinek mérséklésében, illetve a megelőzésben is. Kiváló alternatívái a radikális beavatkozásoknak, mivel hasonló hatás érhető el, csak mindez természetes úton megy végbe. Várlak szeretettel Gödöllőn a Royal Beauty Esztétika & Szépségszalonban!